aire vent diferencies

La borrasca Ciarán ha donat una petita treva aquest divendres al matí, però les ventades han tornat amb força al cap d’unes hores. Protecció Civil alerta que aquesta tarda el vent torna a ser protagonista i demana precaució a la ciutadania. Els responsables de Protecció Civil recomanen no sortir a l’exterior si no és necessari i evitar les zones on hi hagi molts arbres.

Segons informa Protecció Civil, l’àrea metropolitana de Barcelona segueix sent la zona més afectada per les ventades i especialment per la caiguda d’arbres i altres elements estructurals. Fins a les 16 h d’aquest divendres, el telèfon 112 ha rebut 332 trucades al Barcelonès, 288 a la ciutat de Barcelona. Fins a les 18 h, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total 939 trucades pel fort vent.

El vent de ponent es podria reforçar

La ventada de ponent continuarà al llarg de la tarda i, fins i tot, es podria reforçar. Es repetiran els cops de 60 a 70 km/h amb facilitat, tal com ha passat les darreres hores. El vent tendirà a perdre empenta durant la nit de divendres i la matinada de dissabte. Serà un afebliment transitori i incomplet, ja que no deixarà de bufar i, a més, de cara a la nit de dissabte a diumenge es tornarà a enfortir.

Per prevenció els parcs segueixen tancats i les activitats, suspeses

L’Ajuntament de Barcelona també manté activat el Pla d’actuació d’emergència en fase d’alerta per les fortes ventades. Això comporta que els parcs estiguin tancats per evitar riscos. La mesura es va posar en marxa dijous a la tarda i de moment no s’ha decidit quan reobriran, en vista del nou episodi de vent que s’aproxima aquest cap de setmana, ara amb la borrasca Domingos.

A banda, també s’han cancel·lat altres activitats a l’aire lliure previstes aquest cap de setmana. Per exemple, per prevenció s’ha decidit tancar el Patis oberts, que es fa a 80 escoles de la ciutat. També a la Clariana de les Glòries s’han suspès les activitats previstes per a aquest diumenge, un contacontes i una ruta per conèixer els animals del parc.