arbre caigut a la Marina de Port per la borrasca Ciarán
Foto: Pol Corredoira

Els efectes del fort vent per la borrasca Ciarán han provocat la caiguda de diversos arbres arreu de la ciutat de Barcelona. Aquest divendres a primera hora els veïns de diferents barris s’han trobat alguns exemplars desplomats a terra i han compartit la imatge a les xarxes socials. S’han reportat caigudes d’arbres a la Marina de Port, a Horta, a la Gran Via —al districte de Sant Martí— i a tocar de l’Escola Poblenou.

De fet, només fins les 20 hores, van caure a la ciutat una vintena d’arbres i una quinzena de branques a causa del temporal. Segons fonts municipals, els Bombers de Barcelona han rebut 127 avisos pel vent des de dijous a la tarda i fins aquest divendres a les 8 hores.

Degoteig d’arbres desplomats

Un dels arbres que ha cedit pel vent la matinada d’aquest divendres ha estat al triangle enjardinat del carrer de l’Amnistia Internacional a la cruïlla amb el carrer de Jane Addams, a tocar de la Biblioteca Francesc Candel i d’un parc infantil.

També s’ha desplomat un altre exemplar al carrer de Lloret de Mar, als Jardins de l’Amistat, a l’Eixample d’Horta.

A la Gran Via, a l’altura de Sant Martí, les ratxes de vent també han fet caure almenys dos exemplars, un a la confluència amb el carrer de Fluvià, i l’altre a Selva de Mar.

Arbre caigut a la Gran Via amb el carrer de Fluvià
Arbre caigut a la rambla de Guipúscoa, 184

Ben a prop, a la rambla de Guipúscoa també ha caigut un arbre, i a tocar de l’Escola Poblenou les famílies també han trobat diverses branques a terra.

Arbre caigut a l’Escola Poblenou

Diversos ferits dijous a la tarda

L’incident més greu es va produir aquest dijous a la tarda, quan un pollancre va caure a l’interior del pati de l’Escola 30 Passos, al barri de la Sagrera, i va deixar nou ferits.

També va caure un plàtan de grans dimensions a l’avinguda de Gaudí sobre d’una terrassa amb vetllador i ha deixat ferit menys greu un menor que passava per la zona en aquell moment i algunes branques li han caigut a sobre.

En les darreres hores, també ha caigut un arbre al carrer de Viladomat, a l’Eixample a ha caigut damunt d’un taxi i ha malmès alguna moto estacionada. En aquest cas, no hi ha hagut ferits.

El pla Vencat continua en fase d’alerta

Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla Ventcat pel temporal de vent que es mantindrà fins diumenge amb menys intensitat en algunes zones, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.