borrasca ciaran barcelona directe

La borrasca Ciarán s’ha fet notar a Barcelona. Un canvi de temps que ha portat pluja, fortes ventades i temporal marítim durant el dia. El Meteocat ha activat l’avís per fort vent i mala mar i l’Ajuntament de Barcelona manté actiu en fase d’alerta el Pla d’emergència municipal per mal estat de la mar, i també per ventades davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçària de les onades.

En aquesta pàgina podràs recuperar el seguiment de l’última hora de la borrasca Ciarán a Barcelona, amb tots els efectes del temporal de vent i mala mar a la ciutat. Consulta el minut a minut de la jornada d’aquest dijous.

Borrasca Ciarán: últimes notícies

21:44
   

Fins aquí la informació relacionada amb el pas de la borrasca Ciarán a Barcelona. Bona nit. 

21:36
   

Previsió del temps per a divendres, 3 de novembre 

La previsió per a divendres ve marcada pel fort vent de component oest, sobretot de matinada. Aniran passant intervals de núvols i l’ambient serà notablement més fresc, de plena tardor. 

21:23
   

Cau un mur de la platja de la Nova Mar Bella 

La borrasca Ciarán ha passat factura a les platges, especialment a la de la Mar Bella. Aquest dijous al matí l’aigua, que arribava fins a la paret del passeig Marítim, havia deixat al descobert tubs, cables, roques i pedres, i al vespre els efectes del temporal han fet caure part del mur de la platja. 

Imatge: Sandra Barreto

20:31
   

Consells quan hi ha ratxes de fort vent 

Davant la previsió de vents forts, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i dona una sèrie de consells a tenir en compte per a les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure. 

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, i revisar els elements fixos com ara antenes, aparells d’aire condicionat i claraboies. Cal tenir cura també dels vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà. 

18:49
   

Activat el Pla d’actuació municipal per ventades 

Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis dels Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal, ha activat a les 17 h el Pla d’actuació municipal per ventades a la ciutat en fase d’alerta.

18:39
   

44 avisos de serveis relacionats amb el vent 

Des de les 16.15 i fins a les 17.15 h els Bombers de Barcelona han rebut 44 avisos de serveis relacionats amb el vent. L’Ajuntament ha procedit a tancar els parcs.

17:59
   

Cau un arbre a sobre d’una terrassa a l’avinguda de Gau 

Un altre arbre caigut a causa del fort vent, aquest cop a l’avinguda de Gaudí, a la Sagrada Família. El tronc de l’exemplar, de grans dimensions, s’ha trencat per la meitat i bona part de l’arbre s’ha precipitat a sobre d’una terrassa amb vetllador. 

L’incident no ha deixat ferits perquè en el moment dels fets no hi havia cap client a la terrassa.  

17:14
   

Diversos ferits per un arbre caigut dins de l’Escola 30 passos 

Un arbre ha caigut a l’interior del pati de l’Escola 30 Passos, al barri de la Sagrera, i ha deixat diversos ferits. A causa del vent per la borrasca Ciarán, l’arbre s’ha partit per la meitat i ha caigut a dins de l’àrea d’esbarjo, a tocar dels barracons. Com a mínim hi ha una persona ferida per la caiguda de l’arbre, que està conscient i sent atesa pel SEM, segons expliquen testimonis a betevé. 

Diversos ferits per la caiguda d’un arbre a dins de l’Escola 30 Passos pel fort vent

 

16:58
   

Cau un arbre sobre un taxi al carrer de Viladomat 

El fort vent que bufa a Barcelona a causa de la borrasca Ciarán ha trencat i tombat un gran arbre al carrer de Viladomat, a tocar de la cruïlla amb Aragó, a l’Eixample, que ha caigut sobre un taxi. El tronc obstaculitza completament la calçada del carrer i impedeix el pas de vehicles.

Cau un arbre a sobre d’un taxi al carrer de Viladomat pel Ciará (beteve.cat)

16:51
   

Cauen llums de Nadal de la Gran Via pel vent de la borrasca Ciarán 

Cauen diversos trams dels llums de Nadal instal·lats, a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el passeig de Gràcia, a causa del vent de la borrasca Ciarán, sense causar ferits. 

Cauen llums de Nadal a la Gran Via pel Ciarán (beteve.cat)

15:53
   

La borrasca Cian deixa poca pluja, però fortes ventades i mala mar 

La pluja ha passat de puntetes per Barcelona, però les ratxes de vent han superat els 60 km/h i les onades han sobrepassat els quatre metres davant les platges de la ciutat. 

15:04
   

Pluja fins a mitja tarda 

La pluja a Barcelona seguirà fins a mitja tarda. Pel que fa al vent, continuarà bufant, a estones amb força, mentre que el temporal de mar anirà a la baixa. 

14:36
   

Cancel·lacions a l’aeroport de Barcelona

Quatre vols cancel·lats a l’aeroport de Barcelona per la borrasca Ciarán. També s’han produït diversos retards al llarg del matí.

14:25
   

L’onada més alta ha arribat als 4,9 metres

L’onada més alta que s’ha registrat aquest dijous ha estat de 4,9 metres. La boia que ho mesura queda una mica allunyada de la línia de costa, i acostuma a mesurar onades més altes que no pas les que acaben arribant a la platja.

13:40
   

Despreniment de la paret d’una mitgera a una finca de la Bordeta

El vent ha fet caure diversos totxos d’una mitgera en una finca situada a la Rambla de Badal, número 82. Els totxos han caigut en un pati interior. Hi han anat dues dotacions dels Bombers de Barcelona que treballen en el lloc dels fets. Segons l’Ajuntament, es tracta del despreniment d’un envà pluvial i no hi ha persones afectades.

13:07
   

Les companyies aèries alerten de les afectacions

L’aerolínia Vueling, que opera el major nombre d’operacions al Prat, ha alertat que a causa de les condicions meteorològiques adverses alguns vols s’estan veient afectats. Per això recomanen consultar l’estat del vol a la seva pàgina web.

Una altra companyia, Ryanair, també ha avisat de possibles cancel·lacions i demores en els trajectes amb origen o destinació Espanya.

aeroport barcelona

12:18
   

Les platges es queden sense sorra

La platja de la Nova Marbella ofereix aquesta aspecte aquest dijous al migdia. Els temporals de mar i de sud que hi ha hagut aquest octubre s’han endut la sorra de la platja, que no s’ha pogut recuperar. Amb la borrasca Ciarán a sobre i més potent que els altres temporals, sembla que la situació empitjorarà.

11:50
   

Dia de surf de vela i surf d’estel

Com que fa mala mar i vent hi ha diverses persones que practiquen esports a l’aigua amb vela, tant el surf de vela o “windsurf” com el surf d’estel o “kitesurf”. Segons expliquen els banyistes, el que els preocupa és que el vent giri a Llevant perquè llavors seria perillós.

kitesurf vela temporal

11:29
   

Vols afectats pel temporal: retards de més de tres hores en alguns trajectes

Aena informa que hi ha vols afectats pel temporal, sobretot els dels nord d’Espanya, on aquest matí s’han produït ratxes de vent que han arribat als 150 km/h a Segòvia o 145 km/h a la Corunya. A l’aeroport de Barcelona s’estan produint retards en els vols peninsulars que arriben a les tres hores. Vols que havien de sortir a les 9 h està previst que ho facin a les 12 h, sobretot els que volen de Barcelona a Madrid.

11:02
   

La gent passeja pels espigons desafiant la prohibició

Diverses persones passegen pels espigons de la platja del Bogatell malgrat que hi ha una tanca que no en permet l’accés per mala mar.

10:47
   

Alguns surfistes desafien la mala mar

A la platja del Bogatell hi ha alguns surfistes que aprofiten la mal mar per practicar aquest esport. Tot i que no està permès fer surf amb l’activació de l’alerta pel mal estat de la mar, els qui ho fan és sota la seva responsabilitat. Tot i això, la policia pot prohibir la pràctica del surf en qualsevol moment si consideren que l’esport els posa en risc greu.

10:30
   

Es preveuen onades que superin els 2,5 metres

L’activació de l’alerta pel mal estat de la mar es fa quan hi ha una probabilitat alta d’onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pot patir els efectes de la mala mar. El surf, la vela i el surf de rem no està permès en situació de prealerta i amb l’activació vigent, i si es practiquen és sota la responsabilitat de cada persona. Tot i això, la policia pot prohibir de manera expressa aquesta pràctica si perceben que hi ha un risc greu.

10:10
   

Es prohibeix l’accés als espigons i entrar a l’aigua

Amb l’activació de l’alerta pel mal estat de la mar es prohibeix accedir als espigons i entrar a l’aigua. Tampoc no està permès accedir a les esculleres.

09:59
   

Alguns avions desviats al Prat pel temporal de vent

El compte de X (antic Twitter) de Trànsit Aeri de Catalunya ha alertat que aquesta nit s’han desviat almenys cinc avions que no han pogut aterrar a Bilbao i que s’han desviat fins a l’aeroport de Barcelona.

 

09:41
   

Consells de Protecció Civil davant la borrasca Ciarán

Mentre duri l’episodi de forts vents, Protecció Civil recorda que cal prudència durant la conducció i en totes les activitats que es facin a l’aire lliure. Afegeix també que cal evitar sobretot les zones boscoses, on podrien caure branques o arbres. Pel que fa a la ciutat, cal vigilar pels possibles incidents derivats de les ratxes fortes de vent.

09:14
   

Activada l’alerta per fortes ventades i onades 

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla especial per risc de vent, el Ventcat, i el pla Procicat, per fort onatge.  

El Meteocat activa l’avís per fort vent i mala mar a Barcelona i Catalunya per la borrasca Ciarán

08:46
   

Possibles cancel·lacions i retards a l’aeroport 

A causa del temporal de vent algunes companyies aèries com Ryanair han començat a alertar de possibles cancel·lacions i retards en els seus vols.

08:36
   

El vent anirà guanyant empenta a mesura que avanci el matí. Es preveu que assoleixi cops màxims cap al migdia i a primera hora de la tarda, així com de cara al vespre. Les ràfegues superaran els 70 km/h.  

Consulta la previsió del temps per a tota la jornada. 

Previsió del temps per a dijous, 2 de novembre: vent, pluja i mala mar amb el pas de Ciarán

08:06
   

Bon dia! Sóc la Sílvia Gutiérrez i us informaré de totes les afectacions de la borrasca Ciarán aquest 2 de novembre a Barcelona. En aquesta pàgina seguirem l’última hora del temporal de pluja, vent i mala mar i els seus efectes sobre la ciutat de Barcelona i el seu front marítim.