L’onada de calor afecta a parts iguals tots aquells que viuen a Barcelona, tot i que hi ha col·lectius més vulnerables com els nens i la gent gran. Però a la ciutat també hi tenim uns altres veïns que pateixen aquest increment de la temperatura i que la combaten com poden. Són els animals del Zoo de Barcelona, que tant al sol com a l’ombra han de suportar les altes temperatures.

Per ajudar a paliar l’ambient tòrrid, els cuidadors del Zoo han tornar a activar un pla que ja s’ha fet servir altres vegades. Els animals han pogut gaudir del seu aliment en forma de gelat. No és el total de la seva dieta, però sí una petita porció que els ajuda a refrescar-se mentre mengen. Per exemple, els ximpanzés han pres gaspatxo gelat i fruita congelada. Les foques també han tingut una dosi de gelat, en aquest cas en forma de peix.

Al parc zoològic s’hi prenen també altres mesures, com fomentar que hi hagi més zones d’ombra, activar la refrigeració de les cobertes dels recintes per als animals i el rec més constant de les plantes.