Un dels col·lectius que més noten la temperatura alta és el de gent gran. La salut delicada es pot veure complicada en situacions de temperatura extrema. És per això que s’han d’extremar les precaucions, tant en els casos de persones que viuen soles com les que passen part del seu temps en una residència o centre de dia.

Consells per evitar els efectes negatius de la calor

Per evitar els efectes de l’onada de calor, des del Servei de Teleassistència de la Diputació de Barcelona, recomanen els avis protegir-se del sol i la calor, posar-se roba fresca, fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer entre les 12 i les 17 h, beure la quantitat d’aigua recomanada pels professionals sanitaris, abaixar les persianes si toca el sol i obrir les finestres durant la nit per ventilar el pis. Aquestes mesures cal tenir-les especialment presents en el cas de les persones amb patologies cròniques com ara problemes cardíacs i respiratoris o gent amb diabetis, obesitat o mobilitat reduïda. Per fer arribar aquests consells a la gent gran, el Servei de Teleassistència ha arribat a fer 1.479 trucades en un sol dia.

Amics de la Gent Gran activa un dispositiu especial d’estiu

La temperatura tan alta obliga moltes persones grans a no sortir de casa. Per fer front a aquesta situació d’aïllament, Amics de la Gent Gran ha activat un dispositiu especial d’estiu. Té tres eixos d’actuació: reforç de l’acompanyament personalitzat, en què voluntaris de l’entitat visiten persones que viuen soles o en residències; el programa Vacances amigues, que té per objectiu oferir uns dies de vacances fora de la ciutat, i el foment d’activitats en grup.