La primera onada de calor de l’estiu del 2019 ja fa dies que ha arribat. Ara bé, el dia més fort i en què el sol picarà més serà aquest divendres. De fet, a Barcelona, aquest divendres es podran batre rècords històrics d’un mes de juny i, fins i tot, si el termòmetre es preveu que pugi tant com indiquen els mapes, es podrà superar el rècord absolut de temperatura màxima a Barcelona.

La màxima podria estar al voltant dels 38 ºC i fins al cap de setmana la temperatura no recularà una mica. Tot i així, el termòmetre tornarà a agafar embranzida la propera setmana i la calor no deixarà de ser intensa. Arreu de Catalunya la punta també serà aquest divendres i la baixada —molt lenta— de la temperatura no es produirà fins diumenge o dilluns.

Més nits tropicals a Barcelona

Les nits també continuaran ben càlides i tòrrides. Durant tota la setmana s’han viscut nits complicades per dormir a Barcelona, amb una temperatura mínima superior als 20 ºC. Aquest dimecres ha estat la nit tòrrida més prematura de la dècada. Doncs bé, aquest divendres el mercuri del termòmetre no baixarà dels 27 ºC a la nit.

Temperatura alta arreu de Catalunya

L’onada de calor afectarà tot Catalunya i aquest divendres, en alguns punts del mapa, es podrà arribar als 44 ºC a l’interior.