Els animals del Zoo de Barcelona pateixen tant com qualsevol l’onada de calor. El termòmetre instal·lat al mateix recinte s’ha enfilat al migdia fins als 35 ºC, i els animals combaten la calor com poden. Alguns fan la migdiada a l’ombra durant les hores més tòrrides i els que tenen una bassa s’hi remullen. Però a banda d’això, el Zoo ha posat en marxa un dispositiu que inclou un petit luxe per als animals: portar-los el seu menjar habitual en forma de gelat.

Gelats de peix per als lleons marins i de gaspatxo per als ximpanzés. A alguns animals se’ls congelen, directament, peces de fruita senceres. Aquests gelats no són el total de la seva dieta, però serveixen per refrescar-se quan la calor és més intensa.

No són les úniques mesures que es prenen al parc. Durant aquesta època les plantes es reguen amb més intensitat per facilitar-ne el creixement i que puguin donar més ombra, i per reduir la sensació de xafogor. A més els recintes dels animals estan condicionats amb zones cobertes i refrigerades perquè no pateixin la calor en excés.

El Zoo explica, també, que els animals estan preparats biològicament per adaptar-se als canvis de temperatura mitjançant les mudes de pell o de plomatge. Diu, a més, que amb el temps s’han fet molts avenços en el tractament i prevenció d’aquest tipus de situacions, per la qual cosa aquest estiu no s’ha hagut de lamentar cap cop de calor en els animals.