L’aigua del mar, a un metre de profunditat i a la Barceloneta, es troba a 23,7 ºC. Aquesta mesura és 3,4 ºC superior a la de la setmana passada, segons el meteoròleg Diego Lázaro.

A la platja del Bogatell també hem registrat una temperatura superior als 23 ºC i hem pogut comprovar com la gent gaudia del bany ja abans de les 9 h. La calor ja a aquesta hora arribava als 30 ºC en alguns punts de la ciutat i l’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el protocol previst al pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut. Es preveu que els efectes d’aquestes temperatures es mantinguin tot el que queda de setmana, encara que el dia més càlid serà precisament aquest divendres.

Platja del Bogatell el matí del 28/06/19

El mar recupera temperatura després de dos mesos

El temporal de vent i mar que ens va afectar durant la Setmana Santa va facilitar que el mar no anés augmentant la temperatura com seria habitual per l’època primaveral. De fet, feia nou setmanes que els registres tèrmics marítims mostraven valors per sota de la mitjana climàtica, però l’onada de calor que ens afecta aquests dies ha facilitat l’augment sobtat de la temperatura marítima i a dia d’avui es troba a 23,7 ºC, és a dir, més d’un grau per sobre del que és habitual per aquesta època.

Altres mesures fora de la ciutat també mostren un escalfament del mar destacat durant les darreres jornades.