Habitualment són les administracions les qui ens aporten dades sobre, per exemple, la qualitat de l’aire que es respira a una zona determinada de la ciutat. Tenen algunes estacions repartides per la ciutat, però això no vol dir que puguem saber quina qualitat d’aire i de soroll tenim al nostre carrer o dins de casa nostra.

Uns investigadors i desenvolupadors del laboratori de fabricació Fab Lab Barcelona han creat un petit aparell anomenat Smart Citizen Kit que permet que els ciutadans puguem mesurar al moment el soroll ambiental, la qualitat de l’aire que respirem o la humitat relativa que tenim a casa.

En aquest cas els ciutadans ens convertim en creadors de dades que podem facilitar a l’administració o que ens poden ajudar a millorar l’aïllament de l’habitatge si detectem que hi tenim massa soroll ambiental. Nosaltres hem anat amb els creadors d’aquest Smart Kit a l’avinguda de la Meridiana al seu pas per Navas per saber la qualitat de l’aire i el soroll que suporten els veïnes en aquesta zona tan transitada de la ciutat.