La primera exposició de l’Ateneu el Poblet, inaugurat l’octubre passat, és un tastet de memòria històrica sobre els orígens del barri de la Sagrada Família. La mostra traça una línia des dels orígens del barri, conegut com a El Poblet, fins a l’actualitat, passant per l’etapa com a barri industrial, l’època de la Guerra Civil i el franquisme i les reivindicacions veïnals dels anys 70.

A l’últim plafó de l’exposició, els veïns hi han pogut penjar les seves il·lusions i propostes. Reprodueix el tramat d’un teler, tot fent una picada d’ull a l’antiga empresa tèxtil que va ocupar el local. Com explica Consol Montenegro, de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, “hi estan reflectides les coses que s’han conquerit, les coses que estan a mitges i els projectes que volem que es tirin endavant, que estan ara en paper i s’han de dur a la realitat”.

Generar un arxiu del barri

La idea és que a partir d’aquesta primera exposició tothom que tingui documents, fotografies o algun tipus d’informació sobre la història del barri ho pugui fer arribar a l’ateneu. La comissió, que actualment la formen unes vuit persones, té previst poder seguir investigant per preparar exposicions noves sobre diferents qüestions.