L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) ha inaugurat, aquest dilluns a la tarda, una exposició col·lectiva que mostra les instantànies de més de 40 fotoperiodistes durant les protestes posteriors a la sentència del procés. “Fotoperiodistes DRETS per la informació” es pot visitar a la seu de l’institut, a l’Escola Industrial, fins al 10 de gener.

L’IEFC diu que “condemna les agressions i detencions que han patit els periodistes” durant aquest període i demanen que es faciliti la tasca a la premsa per garantir el dret a la informació de la ciutadania. Per això, han volgut organitzar aquesta exposició col·lectiva amb un recull d’imatges de fotoperiodistes que s’han format o s’estan formant a l’institut. Donant “valor a la seva feina és com demostrem la importància de la professió”, expliquen.

Vulneració del dret a la informació

Els fotoperiodistes que participen en la mostra denuncien que no van poder exercir la seva feina amb les condicions òptimes. Elisenda Pineda fa 30 anys que treballa a ‘El Periódico’ i comenta que hi havia “molta violència per part dels cossos policials, hem rebut per totes bandes“. També s’hi pot trobar la mirada de joves professionals, com Paula Roque, que feia només una setmana que col·laborava com a estudiant en pràctiques a ‘NacióDigital’, quan van començar les protestes.  “Sobta veure companys amb casc, amb ulleres”, comenta.