Un grup de galeries de Gràcia canviarà l’horari habitual dijous, 12 de desembre. Els espais artístics s’apunten a l’horari de després de la feina i obriran fins a les 10 de la nit. Es tracta de la iniciativa Art de Nit, que vol oferir al públic un horari més flexible per acostar-se als locals expositius del barri i generar nous visitants. En aquesta primera edició, hi participen sis galeries i dos hotels.

Oberts fins a les 22 h

Art contemporani, fotografia, art urbà, il·lustració i joieria contemporània són les propostes que ofereix aquest nou circuit de galeries de Gràcia. Art de Nit proposa ampliar l’horari habitual dels espais artístics: de les set del vespre a les 10 de la nit. L’objectiu és facilitar l’accés del públic i generar nous consumidors d’art. A Gràcia ja s’havien fet algunes experiències similars impulsades per la desapareguda galeria Untitled BCN.

Les organitzadores expliquen que, de la mateixa manera que “hi ha l’agricultura industrial i els petits pagesos que aporten un valor extra, el mateix passa amb l’art i els petits espais”. Eva Michalcakova, de la plataforma Artlocals, assenyala que aquests locals “permeten una relació diferent amb l’art, pots fer preguntes, perquè hi estan els artistes, hi estan els galeristes, en els museus no pots fer això”.

Art de proximitat en vuit espais

Artlocals és una plataforma que pretén connectar l’art de proximitat de la ciutat. En aquest esdeveniment d’Art de Nit exposen obra d’autors establerts a Barcelona a l’hotel Pol & Grace. Són Nathalie Rey amb les seves composicions de joguines i Pop Caribe i els seus retrats caribenys d’estil pop. Aquest espai, a tocar de Gràcia, és un dels vuit que participen d’aquest primer circuit. “Són els espais i els artistes locals que fan aquestes experiències íntimes i properes, fan realment especial la relació amb l’art” apunta Eva Michalcakova que creu que s’ha de donar suport a les petites galeries i els artistes, de la mateixa manera que és parla de consum de proximitat, l’art també té aquest factor.

La ruta es podrà seguir a través d’un mapa amb els espais marcats. Són: Miluna, Espai [b], Spectrum, Hannah Gallery, Framed Gang i Can Allà. I també els hotels Pol & Grace i Casa Gràcia. Amb aquesta ruta, les organitzadores volen connectar el veïnat i l’art local i buscar nous públics que s’acostin als espais expositius que tenen al costat de casa. La idea és exportar aquesta idea a altres barris de la ciutat.