El cuiner suec Björn Frantzén ha desbancat Joan Roca com a millor cuiner del món en la gala Best Chef Awards, que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. El xef d’El Celler de Can Roca ha quedat en segona posició i el madrileny David Muñoz ha mantingut la tercera posició de l’any passat. El guanyador de la nit, Björn Frantzén, és un xef aclamat, però també té un passat com a futbolista. El seu restaurant, Frantzén, a Estocolm, acumula tres estrelles Michelin. Amb 42 anys, Frantzén també col·lecciona guardons i estrelles en altres locals de la seva propietat.

Dos premis per al restaurant Disfrutar

En la mateixa gala el restaurant barceloní Disfrutar ha aconseguit el premi Xef de Nova Entrada, per haver escalat fins a la cinquena posició de la llista dels millors 100. L’establiment de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch també s’ha endut el premi al Millor Xef Ciutat Gurmet, que reconeix el millor restaurant de la ciutat amfitriona.

Oriol Castro ha agraït la feina de tot l’equip que fa possible el Disfrutar: “No som tres persones sinó un conjunt de persones: l’equip de cuina, de sala, de neteja, que fan possible que aquest projecte tiri endavant”. Castro considera que premis com aquest “són molt positius” per a la ciutat i l’entorn.