El saló internacional de productes del mar més gran que es fa arreu del món es traslladarà a Barcelona a partir del 2021. Fira de Barcelona ha confirmat aquest dimarts que el certamen Seafood Expo Global / Seafood Processing Global, que fins ara se celebra a Brussel·les, es farà al recinte de Gran Via. La darrera edició a la capital belga va acollir 29.288 assistents i 2.020 empreses expositores.

Després de 28 anys a Brussel·les, els organitzadors del saló, Diversified Communications, han decidit traslladar-lo a Barcelona d’acord amb un “exhaustiu estudi de mercat basat tant en les opinions dels expositors i assistents com en l’anàlisi de les principals destinacions d’Europa”. En un comunicat difós per Fira de Barcelona, la presidenta de Diversified Communications USA, Mary Larkin, ha explicat que la ciutat de Brussel·les ha estat “el soci ideal per al llançament i desenvolupament del saló”. Segons Larkin, el trasllat a Barcelona “oferirà oportunitats de creixement a llarg termini. És una evolució necessària que millorarà l’experiència del visitant i el negoci entre venedors i compradors”.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha subratllat la satisfacció per la notícia perquè “reforça Barcelona i Fira com a destinació d’esdeveniments internacionals de referència que generen un gran impacte econòmic i social”.

El primer esdeveniment mundial sobre productes del mar

El saló se celebra amb periodicitat anual i rep compradors i proveïdors de tot el món, que durant tres dies es reuneixen per fer contactes i negocis. Atreu importadors, exportadors, restaurants, supermercats, hotels i empreses minoristes. Els organitzadors del certamen, Diversified Communications, són líders mundials en mitjans de comunicació i esdeveniments sobre la indústria de productes del mar.