La 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya torna a Barcelona per la Mercè. Del 20 al 24 de setembre la ronda de Sant Antoni acull aquesta exhibició que esdevé una oportunitat única per als barcelonins per tastar totes les denominacions d’origen catalanes: 12. Enguany compta amb el suport dels veïns del barri i el seu teixit comercial. De fet, segons l’organització, és la mostra en què els veïns i paradistes del barri més s’han implicat.

Hi participen 44 cellers que arriben amb més de 350 referències, fet que representa un gran ventall de varietats provinents de diferents zones: Penedès, Empordà, Catalunya Central o Pla de Bages entre d’altres.

Sales de tast, “escape rooms” i solidaritat

La mostra proposa diferents activitats. Hi ha un espai selecció en què cada celler proposa al visitant un dels seus vins més importants i destacats. També s’hi pot trobar una sala de tast comparatiu de diferents vins amb capacitat per a una quarantena de persones o una de les novetats d’enguany: un “escape room” relacionat amb el món del vi i la seva cultura.

El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Salvador Puig, també destaca la part més solidària de la mostra. “El sommelier Xavier Ayala organitza un tast, i el recull econòmic s’entrega a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona per la lluita contra el càncer”, explica.

La gastronomia, a càrrec dels paradistes del mercat

En aquesta nova edició l’hora del pica-pica va a càrrec del Mercat de Sant Antoni i de l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç, que oferiran tapes i degustacions dels productes per acompanyar els vins dels cellers presents a la mostra.