Com ja és tradició per arrencar la temporada escènica a Catalunya, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha celebrat aquest dilluns la gala Catalunya Aixeca el Teló al Gran Teatre del Liceu. Des d’ADETCA encaren la temporada amb optimisme i ja veuen clars símptomes de recuperació després d’una darrera etapa, la del 2017-2018, “forca inestable” amb 2,5 milions d’espectadors que suposava una ocupació teatral mitjana del 60 %. La del 2018-2019 ha anat millor: s’han programat 85 obres més i s’han fet un 4 % més de representacions.

Catalunya Aixeca el Teló

Volen arribar als tres milions d’espectadors

Tant les sales com les productores aspiren a arribar als tres milions d’espectadors la propera temporada. Per fer-ho possible volen incrementar l’activitat del sector i seduir el públic. A més, l’organització ha demanat a l’Administració més recursos públics.

tricicle premis Catalunya Aixeca el Teló

La Sala Beckett, reconeguda amb els Premis Catalunya Teatre

Durant la gala es van entregar els Premis Catalunya Teatre, que enguany han arribat a la segona edició. La Sala Beckett ha estat distingida per “la programació destacada, coherent i innovadora i pel suport a l’autoria catalana”.

També han estat premiats el Tricicle per la “trajectòria artística i per l’interès artístic des dels inicis” i, per acabar, la companyia teatral La Calòrica, de la qual han destacat el “projecte artístic singular”.