Coincidint amb la Mercè un any més torna la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que organitza l’Institut Català de la Vinya i el Vi. La 39 edició arriba amb novetats pel que fa a la ubicació perquè, per primera vegada, se celebrarà al barri de Sant Antoni, a tocar del nou mercat. La darrera edició es va fer al moll de la Marina. La fira presentarà els vins d’una quarantena de cellers. Es podran fer tastos lliures, però també es podrà participar en les presentacions i tastets guiats que es faran durant la mostra.

A banda del tast de vi, i comptant amb la col·laboració del Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç, s’ha preparat un espai de gastronomia amb degustació de tapes i productes dels establiments associats per acompanyar els vins presents a la mostra.

El vessant solidari

Per sisè any consecutiu, la mostra repeteix la iniciativa del barret solidari. Per la compra d’aquests barrets es farà una aportació a l’ONG De Veí a Veí, una entitat del barri de Sant Antoni que es dedica a fomentar la solidaritat, donar suport al veïnat en risc d’exclusió social i facilitar el seu empoderament.

El vessant solidari de la mostra es completarà amb el 18è Tast Vi per la Vida, que recull fons per al programa d’investigació en càncer i metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. El tast es farà diumenge, 22 de setembre, a les 12 h al soterrani del Mercat de Sant Antoni.

I el 24 de setembre, a les 18 h, es presentarà el Most Festival, el festival internacional de cinema del vi que se celebra cada novembre a Vilafranca del Penedès.

Web i aplicació mòbil de la mostra

Una altra de les novetats d’aquesta edició és l’aposta per la sostenibilitat. S’eliminarà el catàleg en paper i s’ha creat un web i una aplicació mòbil en què els assistents podran trobar informació sobre els cellers, els vins, les activitats i com participar en tots els concursos.

Escape Room de la DO Catalunya

La mostra també oferirà la possibilitat de participar en un joc de misteri al voltant del món del vi. Del 20 al 22 de setembre s’ha organitzat l‘Escape Room de la DO Catalunya en un local al carrer de Floridablanca número 3. Els concursants que superin les proves s’enduran una ampolla de vi DO Catalunya i també un tiquet per gaudir dels vins de la Mostra de Vins i Caves.

La Mostra de Vins i Caves és un dels actes destacats de la programació de la Mercè. Però si busques més propostes, betevé les ha recollit en una pàgina especial amb el més destacat del programa de festes.