Restaurant disfrutar

(ACN) El restaurant barceloní Disfrutar ha entrat en el “top ten” dels millors restaurants del món. Se situa en la novena posició de la llista dels 50 millors del món de la revista ‘Restaurant’. L’establiment d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, deixebles d’El Bulli, va ocupar l’any passat la divuitena posició. A més del Disfrutar, un altre local de la ciutat, el Tickets, ha escalat posicions. Propietat d’Albert Adrià, ha passat d’ocupar el 32è lloc al 20è.

Els guardons s’han entregat a Singapur en una gala que ha coronat com a millor restaurant del món el francès Mirazur, de Menton, seguit pels restaurants Noma, de Copenhaguen, i l’Asador Etxebarri, d’Atxondo, al País Basc. Mantenint la línia d’altres edicions, l’organització ja havia revelat quins restaurants se situen entre el 51 i el 120 dels millors del món. I aquí, el barceloní Enigma, també d’Albert Adrià, va escalar posicions. El restaurant, que el xef va crear imaginant-se com seria El Bulli actualment, va passar del número 95 de la llista al 82.

Els números u no repeteixen

En aquesta divuitena edició, The world’s 50 best restaurants ha canviat de format. Tots els locals que han estat algun cop números u del rànquing en queden fora. En aquest cas, entren dins un nou programa que s’ha batejat amb el nom de The best of the best, en reconeixement a la seva trajectòria i excel·lència. S’hi inclou, per exemple, El Celler de Can Roca, que ha estat dues vegades número u del món, ha format part del pòdium vuit anys i ha aparegut entre els cinc primers llocs de la llista en 10 ocasions.

La nova distinció per a aquells que ja han estat número u no és l’únic canvi que s’ha introduït en els guardons. Tradicionalment, en la llista hi apareixien 100 noms. Ara, però, per primer cop, s’hi sumen 20 posicions més. Així doncs, en total, el rànquing és de 120 restaurants.