La pastissera Gisela Bellart, tercera generació de la Pastisseria Triomf, del Poblenou, ha guanyat aquest diumenge el premi al millor xuixo del món del 2024. Es tracta de la quarta edició del certamen i és la primera vegada que una pastisseria barcelonina s’endú el guardó. El jurat estava integrat per professionals reconeguts del sector i han valorat qualitats del dolç com la crema, l’aspecte interior, el fregit i el gust.

El concurs està obert a professionals que tinguin un punt de venda al públic, com poden ser les pastisseries, però també fleques i restaurants.

Tercera generació d’un negoci familiar

La Pastisseria Triomf va néixer al Poblenou el 1952 com una pastisseria xarcuteria ja que els pares del fundador, Antoni Bellart, eren carnissers i xarcuters. La segona generació del negoci ja va decidir, als anys 90, dedicar-se exclusivament a la pastisseria, això sí, amb un espai de degustació. Gisela Bellart és la tercera generació al capdavant del negoci i l’any 2022 ja havia rebut el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador de la Generalitat.