millor croissant mantenga a la pastisseria Brunells de Barcelona

El croissant de mantega de la pastisseria Brunells ha estat reconegut com el millor de tot l’estat. El pastisser Andreu Sayó ha recollit el XIII Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2020 que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. L’històric establiment del carrer de la Princesa va reobrir al juny, en plena pandèmia, després de dos anys amb la persiana abaixada. Per això, el pastisser Sayó ha agraït el reconeixement perquè els impulsa a continuar endavant.

La pastisseria Brunells és centenària, va obrir el 1852 i va tancar el 2018, i va tornar a obrir gràcies a l’empenta de tres barcelonins que van decidir recuperar el negoci. Ara el seu croissant de mantega ha estat reconegut com el millor d’Espanya pel seu sabor. El premi té una dotació de 1.000 euros.

pastisseria brunells

L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans en brioixeria, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país. El certamen està obert a establiments de tot l’estat, tot i que, majoritàriament hi participen locals de Catalunya. En aquesta edició han estat una cinquantena de pastisseries.

El jurat del premi ha destacat més d’una vegada la qualitat dels croissants de Barcelona. L’any passat, el títol va ser per al pastisser Toni Vera de la pastisseria Canal, que ha aconseguit aquest reconeixement en dues ocasions.

Llista de guanyadors del certamen

  • 2008: Pablo Iglesias, professor de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona
  • 2009: Sant Croi (Badia Roca)
  • 2010: Hofmann
  • 2011: Turull
  • 2012: Sweet by Abraham Balaguer
  • 2013: Ochiai
  • 2014: Oriol Balaguer
  • 2015: Vallflorida Xocolaters
  • 2016: Canal
  • 2017: Prat Can Carriel
  • 2018: Sant Croi
  • 2019: Canal
  • 2020: Brunells