Per segon any consecutiu els pastissers Christian i Pol Escribà (pastisseries Escribà), Oriol Balaguer (pastisseries OB) i Eric Ortuño (L’Atelier) han unit esforços i creativitat per dissenyar un pastís per celebrar les Festes de la Mercè 2023. Aquesta vegada han ideat unes postres inspirades en els Castellers de Barcelona. Per això té forma cònica i recorda el disseny del cartell de les festes d’enguany, una obra de Chamo San amb personatges il·lustres i referències a cartells d’edicions anteriors.

En el cas del pastís, la torre castellera està construïda a base de lioneses de tres farcits: unes de crema de xocolata blanca, unes altres farcides de xocolata amb caramel i les altres de lioneses de crema de xocolata negra al 70 %. L’interior del pastís és un con de xocolata al 70 %. El pastís es corona amb una xocolatina que porta imprès l’escut de la ciutat.

El pastís de la Mercè es podrà comprar el 23 i el 24 de setembre

El pastís és d’edició limitada i estarà disponible per reservar a partir de dimarts, 19 de setembre. La recollida es podrà fer els dies 23 i 24 de setembre. En paral·lel a la proposta d’aquests mestres pastissers, també des del 2022 el Gremi de Pastisseria de Barcelona va dissenyar un pastís de festa major amb figues, ametlles i mel. Un pastís que es reeditarà aquest 2023.

Per tant, no faltaran opcions dolces per celebrar les festes de la patrona de la ciutat.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?