El premi al millor sommelier de Catalunya porta nom de dona. La cap de l’equip de sommeliers d’El Celler de Can Roca, Audrey Doré (Bretanya, 1980), ha guanyat aquest dilluns la final del concurs que s’ha celebrat dins la programació del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que del 18 al 20 de novembre es fa al recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona. No és la primera vegada de Doré guanya el premi. El 2017 es va convertir en la primera dona a aconseguir-lo. A la final es va enfrontar amb Anna Casaona, sommelier del Celler de Capçanes, i Toni Colet, d’El Cigró d’Or, de Vilafranca del Penedès. Doré i els dos finalistes representaran Catalunya en el concurs estatal que tindrà lloc el 30 de març del 2020 a Madrid.

Proves teòriques i tast a cegues

Els concursants es van enfrontar a un examen escrit i a una prova pràctica de tast a cegues i una prova també de comunicació. Els finalistes van haver de superar un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins i la identificació de tres productes. També havien de detectar errors en una carta de vins, prendre la comanda d’una taula, fer una prova de decantació i una prova sorpresa.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer més tard en el marc de La Nit dels Sommeliers 2019, celebrada a la Sala Domènech i Muntaner de l’Hotel Casa Fuster de Barcelona. El sopar va ser elaborat per l’equip de Marc Ribas, del Restaurant Panot.