(ACN) El Fòrum Gastronòmic Barcelona inclou 300 empreses expositores i supera les previsions del certamen, quan falta un mes perquè se celebri a Fira de Barcelona sota el paraigua d’Alimentaria Exhibitions. La cita, que s’ha presentat oficialment en un acte a l’Antiga Fàbrica Damm, torna a la capital catalana del 18 al 20 de novembre amb el doble de l’espai que havia ocupat anteriorment a la Fira. Disposarà de 6.000 m2 de superfície expositiva, un 95 % del qual ja s’ha comercialitzat, i 4.000 dedicats a activitats al pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc.

Aquesta edició està dedicada a “repensar la gastronomia” i posa més èmfasi en les activitats, conferències i tallers, amb la participació de 45 cuiners de renom, com els germans Torres, Jordi Cruz o Carme Ruscalleda, entre altres. El saló espera rebre uns 30.000 visitants, la xifra que es va registrar en la darrera edició del Fòrum a Girona, el novembre passat. En celebrar-se de dilluns a dimecres els organitzadors busquen evitar el públic turista o aliè al món de la restauració perquè, recorden, és una fira adreçada als professionals de l’hostaleria.

Acord fins el 2023

Fòrum Gastronòmic torna a Barcelona després d’un acord amb Fira de Barcelona (Alimentària Exhibitions) que preveu coorganitzat la cita en les tres properes edicions bianuals. L’entesa augmenta el dossier d’esdeveniments d’Alimentària Exhibitions i s’alternarà amb les fires específiques i més grans que ja organitza a la Fira: Alimentaria i Hostelco, que són també bianuals.