Les expectatives de participació s’han confirmat i el Fòrum Gastronòmic es prepara per viure una edició de rècord a Barcelona del 18 al 20 de novembre. Cuiners, sommeliers, pastissers, artesans i altres professionals del sector de l’alimentació oferiran sessions temàtiques i presentacions de productes als escenaris del saló. Han confirmat assistència fins a 30 grans xefs de renom com Carme Ruscalleda, Paco Pérez i Jordi Cruz, i figures de la gastronomia internacional com Rasmus Munk (The Alchemist, de Dinamarca) i Stephanie Audet (LOV, Mont-real).

Hi haurà propostes especialitzades com el Fòrum Vi, que acollirà les ponències dels millors enòlegs, viticultors, sommeliers i prescriptors; el Fòrum Dolç, un espai de divulgació que tindrà com a eixos la pastisseria, la gelateria i el món del pa; i el Fòrum Empresa, una jornada destinada a la gestió empresarial i hotelera.

Premis a la innovació i als cuiners emergents

Els premis també ocuparan un lloc destacat. Es lliuraran tres guardons: Cuiner 2019, que distingirà la feina de cuiners emergents que fan ús de productes de proximitat, els Premis Josep Mercader i l’InnoFòrum, que premiarà la innovació en gastronomia des de diferents categories.

L’oferta de concursos en directe es completarà amb els Asian Culinary Awards Udon; el IV Campionat d’Espanya de Panettone, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona; la final de The Best Dessert, que organitza Espai Sucre; i la gran final del Plat Favorit dels Catalans, un certamen que organitza la revista ‘Cuina’ i el Grup Sapiens.

Un saló en expansió

Impulsat per l’aliança amb Fira de Barcelona, serà l’edició més gran celebrada fins ara. La superfície expositiva creixerà un 100 % respecte a la darrera edició que es va fer a Barcelona el 2016. Aquesta vegada s’aproparà als 6.000 m² nets al Pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc. S’espera la participació de més de 200 empreses expositores, petits productors i un espai dedicat a Catalunya amb més de 70 empreses artesanes que ofereixen producte de proximitat.