"El Celler de Can Roca. De la Terra a la Lluna" és la història d'un viatge que ja dura 30 anys i que tres dècades enrere semblava del tot impossible. TONI MASSANÉS, comissari de l'exposició: "Que aquell restaurant pogués arriba a ser un restaurant excel·lent de cuina creativa, que aquell restaurant pogués estar posicionat en el món era impossible, era absolutament impossible si li haguessis demanat a qualsevol persona objectiva del món de la gastronomia" La Terra és el lloc on tot va començar, el restaurant dels pares que encara serveix menús a obrers i treballadors. Des d'aquí surt aquesta expedició a la Lluna que no s'explica sense el talent dels tres germans Roca i les seves personalitats. En l'exposició, el joc del calidoscopi serveix per endinsar-nos en les ments dels tres genis i descobrir què alimenta la seva creativitat. JOAN ROCA xef d'El Celler de Can Roca "Ensenyar com és El Celler i, sobretot, què ha estat El Celler i com hem anat constuïnt i fent realitat aquest somni. Es parla de cuina sobretot i d'una història, una història de tres germans que estem bojos pel que fem, perquè ens agrada cuinar, ens agrada servir, ens agrada aquesta manera de viure tant particular que té un restaurant." L'exposició del Palau Robert explora quins són els ingredients de la fórmula de l'èxit que ha fet d'El Celler de Can Roca el millor restaurant del món. Fotografies, material audiovisual, llibres i fins i tot un espai de realitat virtual. JOAN ROCA, xef d'El Celler de Can Roca L'exposició estarà oberta des d'aquest dimarts 22 de novembre fins al 23 d'abril de 2017.

El 1986, tot just fa 30 anys, va néixer El Celler de Can Roca al barri de Taialà, als afores de Girona. Dos dels germans Roca, en Joan i en Josep, van posar la llavor del projecte gastronòmic.  L’any 2000 en Jordi Roca es va sumar als seus germans i uns anys més tard, el 2013 i 2015, van aconseguir el reconeixement com a millor restaurant del món. Tot el creixement que ha experimentat el negoci familiar està condensat ara en una exposició al Palau Robert que repassa els 30 anys d’història.

La intenció de la mostra, organitzada per la Generalitat de Catalunya amb el suport d’El Celler, és explicar qui són els creadors, quins són els seus orígens, com s’ha construït tot el que és El Celler i com ha evolucionat fins a arribar al moment actual. Per fer-ho, el relat de l’exposició “El Celler de Can Roca. De la Terra a la Lluna” en repassa les diferents etapes, les efemèrides destacades i desgrana com són els processos creatius dels plats que elaboren. Tot plegat a través de sis àmbits en els quals es divideix la mostra: Memòria d’un bar, Formació, De la Terra a la Lluna, Calidoscopi, Experiència total i Memento mori.

En paraules dels mateix xef d’El Celler Joan Roca, l’exposició explica “la cuina de tres germans bojos per la cuina” i també és una manera d’agrair i reconèixer a tots aquells que d’alguna manera han contribuït a dur El Celler de Can Roca a l’avantguarda de la gastronomia.

El comissari de l’exposició, Toni Massanés, ha comparat la història dels germans Roca amb l’arribada de l’home a la Lluna. De la mateixa manera que els humans no veiem possible arribar algun dia a trepitjar el satèl·lit de la Terra, Massanés assegura que els origens d’El Celler en un barri de Girona no haguessin fet pensar a ningú del món gastronòmic que algun dia aquell negoci esdevindria un excel·lent restaurant de cuina creativa.