L’Ajuntament ha xifrat en 2,7 M € el cost dels desperfectes després de la primera setmana d’aldarulls per les protestes contra la sentència del procés. Aquesta xifra, segons el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, correspon a les afectacions al patrimoni públic, com els contenidors cremats, els semàfors i la resta de mobiliari públic fet malbé durant les protestes.

Collboni ha recordat que el consistori estudiarà la via civil per poder reclamar els danys i perjudicis d’aquestes destrosses, com ja va anunciar l’alcaldessa, Ada Colau, aquest cap de setmana. El primer tinent d’alcalde ho ha dit després d’haver-se reunit, juntament amb Colau, amb representants de diferents sectors econòmics i sindicats per avaluar les afectacions de les protestes al món empresarial.

Entre els assistents a la trobada hi havia representants del Port de Barcelona, l’Aeroport, el Gremi de RestauracióFoment de TreballFira de BarcelonaCCOO i UGT, entre d’altres. Després de la reunió, Jaume Collboni ha explicat que el govern municipal assumeix les peticions dels empresaris per “fer una crida a la calma i a desescalar el conflicte” amb l’objectiu de “tornar a la normalitat al més aviat possible”.

Pèrdues del 40 % als comerços del centre

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha explicat que els comerços del centre han tingut “unes caigudes importants d’entre el 30 % i el 40 %” després de “set dies intensos” de protestes, i ha avisat que l’“afectació ha estat molt més gran a la restauració”. Per això, Jané ha parlat d’una situació de “paràlisi absoluta” al centre de Barcelona.

Per la seva banda, el president d’ACAVe (l’associació que engloba les agències de viatges), Martí Sarrate, ha rebaixat l’alarma en el sector del turisme: “La situació actual, en un principi, no és greu”. En aquest sentit, Sarrate ha avisat que “no es tracta de quantificar, sinó que no hi hagi continuïtat en els actes violents”, perquè perjudiquen l’economia. També ha adreçat un missatge als polítics: “Que un tema polític no es traslladi a les empreses”, ha sentenciat.