Les entitats basades en l’economia solidària de Sant Andreu sortiran al carrer diumenge, 5 de maig, per donar-se a conèixer a la ciutadania. El lloc escollit és el Parc de La Pegaso, a la Sagrera. Durant tot el dia s’hi desenvoluparan una desena d’activitats per a tota la família. Seran tallers i activitats culturals gratuïtes que faran bategar ben fort el parc.

Primera Fira de l’Economia Social i Solidària

És la primera vegada que se celebrarà la Fira de l’Economia Social i Solidària de Sant Andreu, que promou la Taula d’Economia Social i Solidària del Districte de Sant Andreu en col·laboració amb el Menjador Ca la Rosa, XES Sant Andreu, La Pegaso Batega, el Centre Cívic la Sagrera – la Barraca, la Nau Bostik i Barcelona Activa.

Activitats per a tota la família

En aquesta primera edició les entitats socials participants han preparat moltes activitats com per exemple circ, pintura de rajoles del segle XVII o un taller de meteorologia, entre d’altres. També hi haurà una arrossada popular a càrrec de la cooperativa Menjador Ca la Rosa, una de les entitats organitzadores de l’esdeveniment. “Volem que passin coses al parc i reivindicar que és un espai fantàstic perquè els veïns i veïnes en facin ús. També volem mostrar a tothom què fem les entitats que ens dediquem a activitats vinculades amb l’economia social”, diu Rosa Batalla, sòcia de la cooperativa Menjador Ca la Rosa.

El Menjador Ca la Rosa, un model d’èxit

El Menjador Ca la Rosa és una cooperativa que es dedica a fer menús de cuina ecològica per a escoles i per a gent gran des de fa uns tres anys. També fan activitats de reciclatge de menjar obertes al barri i ofereixen servei de monitors i activitats pedagògiques que complementen el servei de menjador escolar. Actualment la cooperativa sagrerenca dona servei de menjador diari a una vuitantena d’infants i joves d’entre cinc i 16 anys. Però a partir del curs vinent tenen previst ampliar el nombre de menús de forma considerable i per fer-ho obriran un local adaptat només com a cuina al barri. La cooperativa té actualment 16 socis i està oberta a continuar creixent per ampliar els serveis.

Altres iniciatives d’economia social i solidària a Sant Andreu

Sant Andreu acull des de l’octubre del 2012 la Fira d’Economia i Solidària de Catalunya, que se celebra anualment a la Fabra i Coats. A més, el districte està tancant els detalls per instal·lar properament un mercat de pagès a Sant Andreu.