El Mercat de Galvany data del 1927 i des d’aleshores gairebé no s’hi han fet reformes. La xarxa elèctrica de l’edifici és originària i els paradistes demanen a l’Ajuntament que la renovi perquè temen que un dia falli i es quedin a les fosques o que hi hagi un incendi.

D’altra banda, volen que se substitueixi la coberta d’uralita, que és dels anys 50, perquè quan plou hi ha goteres i provoca humitats.

Segons el consistori, el projecte d’una nova coberta s’acabarà de redactar aquest any i ha encarregat a Endesa que dissenyi una nova estació transformadora per poder renovar la instal·lació elèctrica.

“No volem un centre comercial”

L’Institut de Mercats va plantejar als paradistes una rehabilitació completa del mercat però aquests ho van desestimar. Segons explica el president dels concessionaris, Tristan Fidalgo, “ens hem de renovar però en la línia de la restauració, no volem que el mercat es converteixi en un centre comercial”. Els paradistes volen mantenir la fisonomia i l’encant de l’equipament, que és un dels últims mercats clàssics que queden a la ciutat.

Un equipament sostenible

La junta dels paradistes ha proposat a l’Ajuntament millores per fer el mercat més sostenible. Volen que s’aprofiti el futur canvi de coberta per instal·lar-hi plaques solars, que suposaran un estalvi anual del 30 % de l’electricitat que s’utilitza. A més, proposen un sistema de geotèrmia amb un terra radial per climatitzar l’espai, com ja té el Mercat de Sant Antoni.