Més d’11.000 persones han visitat la setena edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que s’ha celebrat a la Fabra i Coats de Sant Andreu. Enguany la mostra porta el lema ‘D’aquelles llambordes a aquestes alternatives’, una aclucada d’ull als 50 anys de la lluita del maig del 68. Segons Anna Fernàndez, cocoordinadora de la mostra, es vol celebrar que “a 2018 molts dels somnis d’aleshores són un realitat representades en iniciatives d’economia solidària”.

La Fira se centra especialment en la construcció de sobiranies en plural. Fernàndez creu que “cal un apoderament popular per poder gestionar la major part de recursos que calen per satisfer les nostres necessitats”. La cocoordinadora de #FESC2018 parla de sobirania alimentària, energètica, tecnològica o financera, que han decidit agrupar en tres eixos: sobirania en la gestió dels recursos, sobirania econòmica i sobirania relacional. Una de les novetats d’aquesta fira, que s’allargarà fins diumenge, és un dispositiu de relatoria col·laborativa per tal que tots els assistents a les xerrades o debats puguin anotar les reflexions i el coneixement que s’hi generin.

Trobada de cosidores del Marroc i de Catalunya

L’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) ha organitzat una trobada d’intercanvi d’experiències entre dones membres de cooperatives tèxtils del nord i est del Marroc i dones de grups locals de barris vulnerables de Barcelona. En aquest sentit, cosidores marroquines han explicat com han passat de cosir per passar-s’ho bé a fer-ho a canvi d’una retribució econòmica. Segons Joel Peiruza, tècnic de l’Assemblea de Cooperació per la Pau, la trajectòria d’aquestes dones pot ser “un exemple de construcció d’un futur econòmic digne i a no ser discriminades en l’àmbit laboral per raons de gènere”.