Ulabox, el supermercat de venda en línia, ha començat fa unes setmanes una prova pilot a Gràcia. Es tracta de substituir les bosses reciclables de la compra per unes de reutilitzables. D’aquesta manera, asseguren que es poden estalviar entre cinc i 10 bosses en una sola comanda, ja que les bosses noves anomenades ecobags es retornen, es netegen i tornen a circular entre els clients.

L’ecobag redueix l’ús de plàstic

Les ecobags fa setmanes que es mouen entre alguns clients d’Ulabox de Gràcia. Aquesta és una prova pilot que ha començat a la Vila, però que s’ha estès a alguns clients d’altres barris. Es tracta d’unes bosses reutilitzables que poden arribar a significar un estalvi d’entre cinc i 10 bosses de plàstic en cada compra. Iñaki Gorri, un dels clients que forma part de la prova pilot, explica que està conscienciat amb el medi ambient i que aquesta proposta és una bona iniciativa, ja que “són molt fortes i aguanten molt bé, les tornes i te les tornen a portar. Crec que hem deixat de generar unes set o vuit bosses de plàstic per cada compra“.

Aposta per la sostenibilitat

Aquesta aposta d’Ulabox per la sostenibilitat expliquen que, tot i la consciència de l’empresa, són els mateixos clients qui ho demanen. En el cas de les bosses, “han vingut demanades pels nostres clients, cada dia estan més preocupats per la sostenibilitat i l’ecologia i ens demanaven poder fer les entregues de la compra d’alimentació amb menys residus”, explica Joan llibre, director de Màrqueting d’Ulabox.

Gràcia encapçala la venda de fresc

La prova pilot engega a la Vila de Gràcia, ja que és el barri on més producte fresc es compra per internet. Les bosses no són l’única línia en què treballa Ulabox per ser una empresa més sostenible. També s’està apostant per un transport més sostenible i en l’embalatge dels frescos. De moment, esperen que s’implementi el repartiment amb l’ecobag a tots els clients, ja que la resposta dels usuaris de la prova pilot està sent molt positiva.