La Fira pel Dia de la Terra s’ha tornat a instal·lar a Nou Barris per segon any consecutiu per celebrar la 24a edició. L’any passat, els firaires van criticar el trasllat i enguany les paradetes no s’han quedat només al Parc Central de Nou Barris sinó que s’ha ampliat l’espai i s’ha omplert d’activitats també la plaça Major. Tot i això, els responsables de la fira segueixen descontents amb la ubicació nova perquè consideren que els han “fet fora de l’espai públic”. La fira durarà tot el cap de setmana i ha començat amb una bona rebuda per part dels visitants, la majoria habituals a aquest esdeveniment. De fet, alguns dels visitants han explicat a betevé que sí que estan contents amb l’espai nou a la plaça Major.

En els espais de la fira es poden trobar entitats de tota mena. En el programa s’anuncien espais per potenciar el producte local i respectuós per a totes les parts del procés, d’altres que volen fomentar la cultura ecològica i de lluita contra el canvi climàtic, però també hi ha paradetes que proposen formes de comportament respectuoses, cooperatives i solidàries en la societat.

Darrere d’aquest esdeveniment hi ha l’Associació Dia de la Terra, que pretén incidir en la importància de la cura del medi ambient i, amb aquest rerefons, fomentar canvis efectius no només en les institucions sinó també en la ciutadania, buscant la transformació de les actituds i els estils de vida individuals, col·lectius i empresarials.