Cada any per temps de Pasqua el Museu de Xocolata organitza tallers per ensenyar el procés de creació del tradicional ou de la mona  Antigament el taller només consistia en la decoració de l’ou, però des dels últims tres anys, i per demanda dels assistents, el taller és més elaborat. Primerament, es fon la xocolata i s’introdueix dins els motlles per fer les dues parts simètriques de l’ou. Seguidament es decoren les dues parts amb xocolates de diferents colors i s’enganxen. Per acabar, s’hi afegeix el tradicional pollet de Pasqua, un símbol de naixement i un acompanyant inseparable de l’ou. El taller s’ofereix en dos formats i horaris diferents: un a les 10.30 h només per a nens d’entre 6 i 12 anys i un altre a les 12 h que també deixa participar-hi els pares. Aquest taller ja és un clàssic de la vigília de Pasqua gràcies a la bona acollida que té tots els anys. A més, els participants aprofiten per, un cop haver acabat l’ou, visitar també l’exposició del museu.

El museu també organitza altres activitats

El Museu de la Xocolata també compta amb altres activitats per promoure la feina del Gremi de Pastissers de Barcelona. Al cap de l’any organitza un total de 40 activitats, algunes fins i tot orientades a estrangers.