El barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, a través de la iniciativa de l’associació de comerciants Nou Eixample, ha impulsat la primera ruta gastronòmica del barri. S’anomena De Plat i Tapa i hi participen 21 establiments, nou del Mercat del Ninot i una dotzena de bars, restaurants i cellers. La proposta es fa en el marc de la festa major del barri, que es prolongarà fins al 7 d’octubre.

Ruta gastronòmica

De Plat i Tapa proposa un recorregut per diferents establiments que han preparat plats i tapes especials per a l’ocasió. Hi ha molta diversitat, des de locals de tota la vida fins a propostes gastronòmiques més creatives.”Fem l’amanida quatre barres, que és una amanida senzilla però molt saborosa, amb ingredients casolans, i després el timbal”, explica Montserrat Gannau, del Bar Celler Montserrat. Joan Alcaide, del Tastem Restaurant, proposa un plat de la carta: “Els ous estrellats amb pernil ibèric i oli de tòfona blanca”.

L’objectiu de la ruta és promocionar la gastronomia del barri, des de la Model fins al Mercat del Ninot. La proposta també atreu el públic més jove, com assegura Daniel Castellanos, del Frankfurt Rosellón.

Valoració i premis

Per valorar els plats, cal inscriure’s al web de l’associació de comerciants Nou Eixample. Els participants entraran en un concurs i podran guanyar un sopar o un taller gastronòmic.