L’Associació de Restaurants Palau de Mar i el Port de Barcelona han arribat a un acord per ampliar la zona de terrasses situada davant de Palau de Mar, a l’edifici del Museu d’Història de Catalunya, i han desplaçat així els venedors a la manta. Es tracta d’una prova pilot que s’allargarà quatre mesos, fins al Nadal, i que té el vistiplau de l’Ajuntament.

Els comerciants creuen que la nova mesura dignificarà l’espai. Un cop acabi aquesta prova pilot, les parts implicades valoraran quin n’ha estat el funcionament i decidiran si mantenir-la o no. Per ara, la rebuda entre els veïns ha estat positiva.

Els comerciants ja van denunciar al maig pèrdues econòmiques als seus negocis per la competència que feien els venedors del “top manta“. En aquell moment ja van demanar llogar l’espai comprès entre les terrasses i el límit del Moll per posar-hi més taules, cadires i jardineres que impossibilitessin els venedors instal·lar-s’hi. Restauradors i hotelers consideren que la venda ambulant il·legal empitjora la imatge de la ciutat i afecta negativament els negocis i per això reclamen mesures urgents contra el “top manta”.

El top manta es desplaça

Tot i que els nous elements de les terrasses han aconseguit esvair els manters de la zona, aquests no ha cedit la seva activitat. De fet, els venedors ara es concentren al passeig de Joan Borbó, a pocs metres de Palau de Mar. Aquest dissabte, uns 200 venedors continuaven venent productes a veïns i turistes.