Hi ha una cafeteria al Guinardó anomenada MartiCoffee que és singular. No ho és tant pel menjar que ofereix ni per les activitats obertes al barri que proposa, sinó perquè hi treballen joves en risc d’exclusió laboral. Justament en aquest local els alumnes del Programa de formació i inserció d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis de restauració dels Salesians Sant Jordi –Martí Codolar troben la primera feina. La iniciativa compta amb el suport del districte d’Horta-Guinardó, de Barcelona Activa i de diverses entitats de la zona.

La cafeteria de les primeres oportunitats

Després d’una festa d’inauguració amb una notable assistència de públic, a MartiCoffee ja preparen els primers àpats. És una cafeteria diferent. Permet donar una primera oportunitat laboral als joves en risc d’exclusió.  A banda dels cuiners, hi ha tres joves contractats i d’altres que hi faran pràctiques.

L’objectiu principal del projecte és apostar per la integració laboral de joves al Guinardó. A banda, també vol fomentar l’alimentació saludable.

Un establiment obert al barri

L’espai, ubicat a la ronda del Guinardó, a tocar de la rambla de la Muntanya, disposa de 120 metres quadrats. A la planta superior s’hi programaran activitats. Els responsables de l’establiment expliquen que tenen previst fer-hi xerrades proposades per ells mateixos. També es plantegen cedir l’espai a altres entitats del barri que vulguin fer fer-lo servir. A més, han posat en marxa un punt d’intercanvi de llibres.

La Fundació Jovent – Martí Codolor serà l’encarregada de gestionar aquest bar. L’entitat ja té un centre de formació juvenil al mateix districte d’Horta-Guinardó. Acull 1.600 usuaris cada any amb l’objectiu d’orientar-los en l’aspecte educatiu i laboral.