La cervesa Mescladís ja és una realitat. La beguda, creada per persones migrants i en risc d’exclusió social, ha estat creada gràcies a una campanya de micromecenatge. Aquesta cervesa ja es pot degustar i l’entitat Mescladís començarà a formar els nous cervesers artesanals a partir del setembre. L’elaboració d’aquesta cervesa i la formació es fan en col·laboració amb Birra 08, una petita empresa de producció artesanal de Barcelona.

14 anys de trajectòria

L’Espai Mescladís funciona des de fa 14 anys. A través de la inserció laboral, el projecte dona oportunitats a persones nouvingudes o en risc d’exclusió social. El director de Mescladís, Martín Habiague, explica que els consumidors de la nova cervesa donaran suport a un projecte amb un impacte social provat. “Formem tots els anys 80 persones. Amb la cervesa, ara podrem ampliar el nombre de persones a les quals donem l’oportunitat de tirar endavant”, afirma.

La cervesa Mescladís homenatja les víctimes del Mediterrani

A l’hora de donar cos i sabor a la cervesa, el director de Mescladís tenia clar què havia de tenir la beguda: “Elements que transportessin al Mediterrani. Per això, diu, la beguda s’ha confeccionat amb cítrics. Aquesta cervesa també vol ser un homenatge a totes les víctimes del mar Mediterrani. “S’ha convertit en la fossa més important del món. Des del 2014 han perdut la vida 15.000 persones que intentaven creuar-lo a la cerca d’un futur millor”, ha assegurat Habiague.

Ampliar l’oferta de formació

Amb la creació de la nova cervesa s’amplia el ventall d’oportunitats de formació. “L’ambició de la cervesa és fer-nos més forts econòmicament. Formarem tècnics industrials, cervesers artesanals, comercials i gestors de magatzem“, ha explicat Martín Habiague.