Si bé els centres cívics de Barcelona van haver de tancar portes pel coronavirus el 13 de març, tots han seguit treballant de manera intensa especialment a través de les xarxes socials. Tot seguit podeu triar l’activitat que us vingui més de gust i veure les propostes que ofereix cada centre cívic.

Música

Teniu la possibilitat de col·laborar en les llistes de Spotify que els centres han creat per a l’ocasió.

CC Albareda (Cançons que són casa)

CC Casa Golferichs (Vull que coneguis aquesta cançó)

CC Can Deu (Música des de casa)

CC Pere Pruna (Cicle de música religiosa)

CC Trinitat Vella (Músiques confinades)

També teniu altres opcions, per exemple, el CC Tomasa Cuevas des de la seva pàgina de Facebook ofereix cada divendres a les 19 h concerts en directe.

O bé la proposta del CC Navas que des del seu canal de YouTube ofereix alguns clips dels concerts que s’han fet al centre, com el de La Chunga, el de Lidia Mora & Ruselito, entre d’altres.

Fotografia

El CC Sant Andreu proposa el repte de fixar-se en els detalls del nostre dia a dia de confinament a través dels “stories” del seu canal d’Instagram. Cada dia, Claudia Frontino, professora del centre, tria un tema per desenvolupar amb la càmera i que serveix per explicar les bases de la fotografia.

Al CC Can Deu també, a través de la seva pàgina de Facebook, proposa un altre repte, el de convertir els objectes quotidians del confinament en temes per captar amb la càmera.

La idea del CC Joan Oliver – Pere Quart és omplir Instagram de flors i plantes i demanen que els usuaris captin el verd que els envolta en el seu confinament. També proposen fotografiar un dia del confinament en cinc fotografies.

Són molts els centres cívics que proposen fotografiar des de la nostra finestra. Ho fan el CC Besòs, el CC Trinitat Vella també el CC Baró de Viver, el CC Bon Pastor, el CC Navas, el CC la Sagrera “La barraca”, el CC Sant Andreu i el CC Can Clariana Cultural. Amb totes les propostes que arribin es farà un mapa geolocalitzat.

Una altra finestra, aquesta oberta a la memòria del barri, és el que proposa el CC Casa Elizalde, on es demana des d’Instagram que es pugin fotografies de la família.

Programació extra

Les següents propostes són difícils de classificar. Per exemple, des del canal de YouTube Cultura Confitada, el CC el Carmel, el CC Teixonera, el CC Casa Groga i el CC Guinardó ofereixen un programa d’activitats a mig camí entre l‘entreteniment, l’esport i la divulgació cultural. Cada dia, d’11 a 13 i de 18 a 20 h.

El CC Trinitat Vella ha començat el cicle #CONFINADESalacultura en el seu perfil d’Instagram i en directe s’ofereixen tallers com el d’iniciació a la guitarra.

La programació del CC Ateneu Fort Pienc és gairebé inabastable. Cada dia a les 12 h proposen:

Els dilluns els dediquen a les arts plàstiques.

Els dimarts és el torn de recuperar les xerrades que s’han fet al centre.

Els dimecres hi haurà música amb el cicle Viu els Vespres de Jazz a Casa.

Els dijous toca cinema amb cicles temàtics

Els divendres és el torn de la música clàssica amb el cicle Bon Dia amb Clàssics.

El CC Urgell des de l’Eixample ha traslladat la seva programació habitual al #UrgellACasa. El cap de setmana es posen en marxa les activitats dirigides la família al #CasalInfantilUrgellaCasa.

Per la seva banda, el CC Parc Sandaru explica en tot un seguit de vídeos de nova creació els seus interessos i aficions a #Sandaruconfinat a l’apartat Confinated.

Els tallers no paren

Els personals docents del centres cívics, tot i el confinament, segueixen oferint activitats dirigides.

El CC Baró de Viver i des del seu canal de YouTube ofereixen a les 17 h diferents propostes: teatre, cuina, contes (cada dijous) i exposicions.

En la mateixa línia trobem les propostes del CC Can Castelló al seu canal de YouTube #FemCanCastelloDesdeCasa, en aquest cas a més amb les col·laboracions dels usuaris.

El CC Can Verdaguer, a través del seu canal d’Instagram i a l’apartat #JoEmQuedoACasa, ofereixen un seguit de vídeos per poder seguir còmodament des de casa, tallers de dansa, benestar i salut, informàtica, medi ambient i estalvi energètic, teatre per a les criatures, però també un seguit d‘exposicions i conferències que s’han fet al centre.

El CC Besòs se centra especialment en la dansa en el seu canal de YouTube Yo me confino.

El CC Vil·la Urània ha fet el recopilatori #Vil·laUràniaDesDeCasa en els dos àmbits forts de l’equipament com són el del tèxtil o el de la recerca científica.

A #TaulaDesDeCasa el CC el Sortidor comparteix les receptes elaborades als seus tallers i cicles.

El CC Josep Maria Trias i Peitx aposta per compartir creacions poètiques en qualsevol format.

Per la seva banda el CC Zona Nord ofereix que els usuaris es converteixin en mestres al #QuèPotsFerDesDeCasa.

El CC Guinardó cada dia ofereixen al seu canal de Twitter totes les propostes que poden seguir els seus usuaris especialment les relacionades amb el canal de YouTube Cultura Confitada.

Exposicions

Al CC Trinitat Vella ens proposen l’exposició dels dies que van capgirar la ciutat a “La nevada del 62: l’altre confinament”  o la mostraCómo somos, cómo nos quieren y cómo nos sentimos del grup Peluquitas.

El CC Baró de Viver ens mostra els resultats dels seus tallers de gravats a “Monotips: experiència gràfica”.

Des del CC Convent de Sant Agustí conviden a visitar “Patas arriba” de la Graciela Contreras Guzmán.

El CC Can Felipa ofereix el document basat en l’exposicióNadie sabe que los gérmenes acaban de llegar”.

Infantils

Per acabar destaquem algunes de les activitats dirigides als més menuts de la casa es tracta de la iniciativa de MakerConvent i els Joves Acció del Convent de Sant Agustí. Es pot seguir per Instagram a @MakerConvent i @MakerConnecta i on es pot també consultar el suport web.

El CC Vil·la Florida ofereix el seu #ElRaconetVF amb un seguit de propostes de treballs manuals.

El CC Casa Orlandai ens proposa Els Contes sota l’escala narrats per Maria Mendoza.

Per la seva banda, el CC Cotxeres Borrell ens proposa un munt d’activitats a El casal a casa! amb jocs, materials o reptes.