La temporada de casals d’estiu s’iniciarà d’aquí a tres setmanes i la Generalitat ja ha informat d’algunes mesures de control que s’hauran de complir, com mantenir les distàncies de seguretat i repartir els infants en grups de màxim 10 persones, que no podran barrejar-se amb altres grups. Núria Font, gerent dels Lluïsos d’Horta, explica que tiraran endavant el casal, però “amb molta incertesa”.”Mentre estem fent activitats en una aula podrem controlar per exemple les distàncies de seguretat, però quan surtin a fer activitats de lleure a l’exterior, com impedirem que els nens es toquin?”, explica Font.

Ara bé, hi ha un altre escenari obert, que l’estat d’alarma s’allargui, no s’entri en fase 3, i per tant finalment la data d’obertura dels casals s’hagi de endarrerir. Davant d’aquests terminis tan incerts, la Fundació Pere Tarrés ha hagut de reestructurar el seu calendari. La Cristina Vila, de la fundació, explica que algunes de les mesures que han pres han estat “oferir menys colònies i fer-les començar més tard”, i així, afegeix, “trobar-nos a la fase correcta perquè la major quantitat de nens puguin venir.”

El final de curs dels esplais, també incert

L’Esplai Sant Pacià ja ha decretat que els campaments de final de curs han quedat anul·lats. El Bernat Basté, un dels coordinadors, explica que no han tingut temps ni mitjans per planificar-ho tot com Déu mana, a part, que “no saben si l’actualitat els ho permetrà”. “Nosaltres mesos abans visitem i comencem a donar un cop d’ull a la zona on farem els campaments, i aquest any ha estat impossible”, explica. Davant d’aquesta situació d’incertesa, Basté afegeix que “s’intentarà fer alguna activitat que no requereixi tanta preparació” com a alternativa als campaments.