Pere Tarrés colònies estiu

La Fundació Pere Tarrés ha llançat aquest dijous la campanya solidària “Cap infant sense colònies” per recaptar fons per becar més infants que mai en un estiu excepcional per la crisi del coronavirus. L’entitat considera “les activitats de lleure que es realitzaran aquest estiu seran, més que mai, una oportunitat per a tots els infants, però per als més vulnerables seran més que això, seran una necessitat”. La fundació diu que les activitats —tant els casals com les colònies— també serviran per garantir una alimentació saludable per a molts nens i nenes procedents de famílies vulnerables.

L’organització ha previst ampliar durant el mes d’agost les activitats d’educació en el lleure per a famílies en situació vulnerable que s’organitzen des de fa anys per atendre infants, adolescents i joves en un període en què molts recursos no estan disponibles. Enguany, s’espera que siguin més els col·lectius amb necessitats educatives i socials durant el mes d’agost.

Sobre l’anunci del Departament de Treball d’incrementar fins a 4,65 milions el pressupost per becar les famílies en situació vulnerable, la fundació valora molt positivament aquesta decisió: “Això farà possible que el lleure es pugui universalitzar aquest estiu que és molt necessari per als infants”, ha valorat Xavi Nus, president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.