cartell campanya gremi carnissers dia hamburguesa

El Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques ha posat en marxa una campanya per promoure el consum de carn de qualitat, aprofitant que el dia 28 de maig és el Dia Internacional de l’Hamburguesa. L’entitat ha elaborat diversos cartells i un vídeo amb què vol ajudar els establiments agremiats a tenir arguments per defensar la carn i les seves bondats per a la salut.

“La carn de qualitat és un aliment sa i nutritiu que forma part de la nostra dieta mediterrània“, assegura el president del gremi, Xavier Gallifa, que afegeix que “en una dieta equilibrada no pot faltar la carn, sempre de qualitat”. En aquest sentit, la campanya sosté que la carn aporta minerals, vitamines i proteïnes necessàries per a la salut i per al desenvolupament del cervell.

Hamburgueses, sempre de carn

Aquests dies, els més de 600 establiments que formen part del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques estan compartint a les xarxes socials continguts en què promocionen la carn i l’hamburguesa de qualitat amb les etiquetes #DiaInternacionalHamburguesa, #hamburgesa, #carn, #qualitat i #GremiCarnissersBCN. A més, reivindiquen que les hamburgueses han de ser sempre de carn i reclamen que les que no ho siguin rebin una altra denominació.

El gremi també vol subratllar la importància del sector per a l’economia del país. Per això recorda que la indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de més de 7.000 M €. Representa el 40 % de l’ocupació en el sector i més del 18 % en nombre d’empreses.