La utilització d’equipaments esportius no supervisats està prohibida des de divendres. Així ho indica el DOGC en relació amb les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot de coronavirus a Catalunya. Molts usuaris, però, desconeixen o ignoren la normativa i continuen fent ús de pistes de bàsquet o àrees esportives de cal·listènia, per exemple.

La ciutat ja es va avançar fa uns mesos i el 29 de juliol es va prohibir l’ús de les àrees esportives de cal·listènia ubicades a l’espigó del Gas, a la platja de la Barceloneta i a la platja de la Nova Mar Bella. Ara, s’hi han afegit els circuits de salut, aparells esportius i àrees de gent gran, que ja estan encintats.

Gimàs calistenia

Durant el primer cap de setmana de prohibició, s’han pogut veure usuaris tant a les pistes de bàsquet i voleibol del Parc del Poblenou, com a les zones esportives de cal·listènia de la platja de la Nova Mar Bella. De fet, alguns espais de cal·listènia com el del passeig Marítim del Bogatell estan senyalitzats amb tanques que els usuaris ignoren.

Diversos esportistes expliquen que coneixien la prohibició d’obrir bars i restaurants, però pensaven que a l’aire lliure es podia fer esport respectant les distàncies de seguretat. Fins i tot alguns insisteixen que el risc en aquests espais és mínim i que és més perillós, per exemple, anar en metro en hora punta.

Un altre espai que també ha viscut una gran ocupació ha estat el parc de patinatge de la Mar Bella. Els pares d’alguns usuaris menors d’edat admeten que en alguns moments hi havia molta gent, però consideren que, durant les hores en què no hi ha gaire concurrència de gent, l’ús és segur. A més, insisteixen que els infants han de poder realitzar activitats i diuen que “no poden estar tot el dia a casa”.

Pista de la Mar Bella