Els centres comercials s’han omplert a vessar la tarda d’aquest dissabte, un dia en què tradicionalment hi ha molta afluència de compradors i el primer en què bars i restaurants han tancat portes. Els clients han explicat que han triat aquesta opció per poder passar la tarda amb amics i família i aquesta tendència s’ha traduït, en alguns casos, en cues de més d’una hora per accedir a una botiga de roba. Precisament, diversos usuaris s’han queixat que s’han produït aglomeracions i en certs moments hi ha arribat a haver més d’un centenar de persones concentrades en un espai tancat sense les distàncies de seguretat.

A Diagonal Mar, a totes les botigues hi ha una persona que calcula la gent que hi entra i surt i s’han col·locat cintes de separació per tal de garantir les distàncies de seguretat. És la resposta del centre comercial a les noves restriccions anunciades aquesta setmana pel govern per aturar els contagis de la covid-19 i evitar aglomeracions, però, segons els usuaris, en alguns casos no s’ha pogut complir .

Centre Comercial Glòries

Càmeres per no excedir l’aforament

A les entrades i sortides del centre comercial s’han habilitat sensors per controlar l’aforament, que a Diagonal Mar no pot superar les 10.000 persones, el 30 % del total. El problema que han denunciat els compradors, però, és que la gent es concentra en zones concretes. Quan una botiga té molta demanda, es formen grans cues que es converteixen en un problema. Fonts del centre comercial han explicat a betevé que han contractat diversos agents de seguretat per tal de mirar de distribuir els clients per tot l’espai del centre. I afegeixen que si aquesta pràctica no és eficient i reben moltes queixes, implementaran més mesures per evitar que es produeixin contagis.

Espais comuns precintats

Des d’aquest divendres, també s’ha restringit l’accés i l’ús de les zones recreatives de les grans superfícies per evitar que la gent faci trobades. Al Centre Comercial Glòries els responsables han precintat totes les taules i els bancs per tal d’evitar que mengessin a l’interior del recinte, ara que estan tancats els bars i restaurants. Però la gent, lluny de marxar a casa, ha agafat menjar per emportar i ha buscat altres alternatives com seure a terra o als bancs que hi ha davant del centre comercial.