Els Mossos d’Esquadra han denunciat aquesta matinada 75 persones que consumien alcohol i sense respectar les distàncies de seguretat en un mirador de Torre Baró, a Nou Barris. La policia catalana ha interposat les sancions per incomplir les restriccions establertes amb motiu de la crisi sanitària de la covid-19.

Els cossos policials han reforçat aquest cap de setmana la vigilància amb motiu del nou decret de la Generalitat que, entre d’altres, prohibeix l’obertura al públic de bars i restaurants, excepte per servir menjar per emportar-se. L’objectiu és evitar que l’activitat es traslladi als parcs i places públics.

La Urbana desallotja una festa a una parròquia de la Vila Olímpica

Aquest dissabte a la nit, la Guàrdia Urbana també ha dissolt una festa a la parròquia de Sant Fèlix, a la Vila Olímpica del Poblenou. Segons fonts municipals, hi havia unes 200 persones a dins celebrant un tipus de mercat de menjar sense llicència ni distàncies de seguretat. Els agents han desallotjat l’espai sense incidents i no n’han sancionat els participants.

Paral·lelament, la mateixa nit el cos local ha sancionat 37 persones per consum d’alcohol al carrer i ha desallotjat 573 persones que incomplien la normativa a la via pública. Divendres, la primera nit amb aquestes noves mesures, va interposar 75 denúncies. Les sancions són d’entre 30 i 600 euros.

Guàrdia Urbana, al Macba

El consum d’aliments i begudes, sancionable

Està prohibit el consum d’alcohol al carrer, però també el de qualsevol tipus de beguda o aliment a la via pública quan estem acompanyats d’altres persones. Les noves mesures que han entrat en vigor aquesta setmana així ho recorden: “Es mantenen les exclusions i la prohibició de consum en les reunions i trobades en espais públics, regulades a la Resolució SLT/2480/2020 de 8 d’octubre”. Aquesta resolució indica que “en les reunions en espais públics està prohibit el consum d’aliments i de begudes“.