El Poblenou Open Day & Night és la versió híbrida de la ja tradicional sessió de portes obertes que ofereix el Poblenou Urban District per apropar l’art a tots els públics. En l’edició d’enguany, l’art mural, el performàtic, els visuals, les sessions de DJ i alguns tallers conviuen en un sol espai, la fàbrica Simon. I, en comptes de fer-ho en dues edicions -una de dia i una de nit, com en altres anys-, els organitzadors han ajuntat els dos esdeveniments en un de sol. Això sí, tot adaptat a les mesures per contenir la propagació del coronavirus pocs dies després que el govern de la Generalitat hagi anunciat noves restriccions en les activitats culturals.

En total, 23 artistes, que venen d’arreu i han estat seleccionats a través de concurs intern, han treballat durant una setmana en el marc del Windows Art Circuit, una iniciativa en què diferents artistes presenten obres fetes expressament per a l’ocasió dins del recinte de la fàbrica Simon. Un d’ells, el muralista David ‘Creto’, ha vingut des de Madrid per compartir percepcions amb altres artistes. “És una oportunitat per veure les obres d’altres artistes i conèixer la seva percepció”, diu.

Un taller on aprendre serigrafia

El assistents també han pogut tenir una participació activa en alguns dels tallers com ara el de serigrafia. La il·lustradora Sara Isabel Álvarez explica que és el segon any consecutiu que participa de la iniciativa perquè li agrada explicar a la gent com funciona la decoloració i la pigmentació. “Quan fas el procés d’estampar, tothom es queda amb la boca oberta”, afirma.

La jornada també ha disposat de retransmissions en streaming perquè es pugui veure des de casa i les ‘Urban Talk’: xerrades de professionals que s’han enfrontat al repte d’aportar valor a la ciutat mitjançant l’art.