La prohibició d’obrir bars i restaurants per frenar els contagis de coronavirus s’ha traduït en aglomeracions a les places i els parcs de la ciutat. En poques hores, la gent ha passat de consumir menjar i begudes a les terrasses i a l’interior dels locals a fer-ho al carrer malgrat estar prohibit. A la Vila de Gràcia, la plaça del Sol ha estat molt sol·licitada aquest dissabte a la tarda per grups de famílies i d’amics que han anat per passar-hi l’estona.

Precisament, aquesta és una de les zones per on ha patrullat la Guàrdia Urbana, que, segons ha pogut comprovar un equip de betevé, només ha fet fora les persones que consumien alcohol. Ara bé, la normativa estableix que no es pot menjar ni beure al carrer, encara que no sigui alcohol, una restricció vigent des de l’inici del desconfinament.

La mateixa imatge de la plaça del Sol s’ha vist també al Parc de la Ciutadella, que havia de tancar a les 20 h. Les reunions de gent per fer un pícnic han estat freqüents i alguns dels que hi han anat no tenien clares les mesures. A més, s’hi han vist grups que superaven el màxim de sis persones establert per la Generalitat.

La Guàrdia Urbana sanciona un restaurant que es resistia a tancar

El reforç de patrulles policials per garantir que es compleixen les mesures també ha servit per localitzar establiments que, malgrat estar obligats a abaixar la persiana, aquest dissabte encara eren oberts. Ha estat el cas del restaurant Mordisco, a la Dreta de l’Eixample, on els agents de la Guàrdia Urbana n’han sancionat la propietària.