El preparador físic de l’RCD Espanyol, Jaume Bartrés, ha explicat quines són les claus per al bon confinament dels jugadors blanc-i-blaus i perquè aquests puguin mantenir la forma física. Bartrés també ha explicat que els jugadors necessitaran fer una petita pretemporada abans de poder tornar a competir amb garanties.

Entrenar-se abans de tornar a competir

El preparador físic ha dit que per als jugadors, “tornar a competir amb normalitat requerirà dues o tres setmanes de treball previ per garantir uns mínims de seguretat a nivell físic”. Bartrés ha dit que ara la plantilla està fent manteniment des de casa però no és un “treball específic per a la pràctica del futbol” sinó per mantenir la forma.

La crisi del coronavirus ha obligat a confinar cada jugador a casa seva i la pauta és el més important. El preparador afirma que cada jugador té una rutina específica individualitzada, amb exercicis comuns adaptats a cada membre de la plantilla. A més a més, els jugadors disposen de material com bicicletes estàtiques i els jugadors informen al club i entrenador del seu treball diari. A l’Espanyol li queden 11 partits per intentar salvar la categoria i Abelardo vol que els seus jugadors estiguin a punt per quan toqui tornar a competir.