Xavi Hernández

L’exjugador del Barça Xavi Hernández i la periodista Núria Cunillera han fet una donació d’un milió d’euros a l’Hospital Clínic de Barcelona per lluitar contra la pandèmia del coronavirus. La parella, que fa anys que viu al Qatar, on Xavi entrena l’Al-Saad ha fet un vídeo a les xarxes socials per donar suport a l’hospital barceloní.

Les donacions dels futbolistes

Les donacions de personalitats del futbol com jugadors o entrenadors han estat importants en aquests darrers dies. La gran capacitat econòmica del sector ha servit per ajudar els hospitals i entitats que ara necessiten de material per dur a terme la seva lluita contra la covid-19.

El primer a fer una donació va ser l’exentrenador del Barça Josep Guardiola, que va donar un milió d’euros a la iniciativa del Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Àngel Soler Daniel per adquirir material d’urgència. També el capità del Barça Leo Messi va donar un milió d’euros. Una meitat al mateix Hospital Clínic l’altra a un centre mèdic de l’Argentina. Altres casos que es coneixen són el de Cristiano Ronaldo, que ha donat diners a hospitals de Portugal i el polonès Robert Lewandowski, que també ha donat un milió d’euros.