pla curt mans treballador

La cinquantena d’entitats que formen part del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona alerten de la situació especialment vulnerable en què es troben moltes persones nouvingudes durant la crisi del coronavirus. Per això demanen que es regularitzi la situació de tots aquells que tenien la tramitació a mitges quan es va decretar l’estat d’alarma, com s’ha fet, per exemple, a Portugal.

En un comunicat, també subratllen que cal garantir l’atenció sanitària a tothom, independentment de la situació administrativa en què es trobin. I demanen una atenció especial a les persones immigrades i refugiades, que poden haver-se quedat sense ingressos durant aquesta crisi.

Professionals qualificats que no poden treballar

El Consell Municipal d’Immigració destaca que molts nouvinguts tenen una formació superior, sovint en el camp de la salut, però no poden treballar perquè no se’ls ha homologat el títol o no tenen permís. Per això, sol·licita que es faciliti que aquests professionals puguin accedir al mercat laboral, per reforçar l’atenció sanitària i els serveis essencials durant aquesta crisi.

Les entitats lamenten que les persones en situació irregular ho tenen encara més difícil per trobar feina. Demanen facilitats perquè puguin treballar a residències, a centres de salut o també en el sector agrari, i que es regularitzi la situació dels falsos autònoms, com els repartidors a domicili.