L’alimentació és un dels serveis essencials decretats a l’estat d’alarma, i els mercats municipals són un dels punts de distribució que s’han mantingut oberts des que va començar la crisi del coronavirus. Avui un altre servei essencial com és la Guàrdia Urbana ha homenatjat els treballadors d’aquests establiments, que han garantit l’abastament alimentari. Al migdia diverses patrulles uniformades s’han concentrat a portes de 12 dels principals mercats de la ciutat, com el de la Barceloneta, Santa Caterina o la Boqueria, tots tres a Ciutat Vella.

També s’han desplaçat a la resta de districtes per aplaudir els paradistes de la carpa provisional de l’Abaceria Central, a Gràcia; el del Clot, a Sant Martí, o el de Bon Pastor, a Sant Andreu. Els agents han aparcat els vehicles, han encès els llums i han fet sonar les sirenes com a mostra de suport.

urbana porta boqueria homenatge coronavirus

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha remarcat “el servei essencial que els mercats de Barcelona estan fent per a l’abastament de la població. Hem d’agrair als milers de treballadors el seu esforç diari per contribuir al bon funcionament de la ciutat en aquests moments difícils”. En els mercats municipals alimentaris de la ciutat hi treballen gairebé 3.500 persones en 1.430 establiments.

Creix la venda per internet

venda peix mercat poblenou estat alarma

En aquestes darreres setmanes els mercats municipals i el majorista Mercabarna han garantit els productes frescos a les 38.000 persones que de mitjana han fet la compra presencial als 38 mercats alimentaris. Tot i que la majoria de parades, gairebé el 85 per cent, segueixen obertes des de l’inici del confinament, la majoria de vendes s’estan fent a través d’altres canals.

A banda dels mercats que ja oferien canals no presencials com la plataforma manzaning, que centralitza les vendes per internet de la majoria de parades, molts han posat en marxa sistemes de compra ràpida via trucada o missatge perquè la comanda estigui preparada a l’hora demanada i així reduir el temps dedicat a la compra. Alguns mercats també estan portant gratuïtament la compra a les persones grans que viuen al barri.