uefa

La UEFA s’ha reunit aquest dimarts telemàticament amb les 55 federacions que formen l’organisme per traçar un pla per acabar les grans Lligues i la Champions League suspeses indefinidament a causa de la crisi del coronavirus.

La UEFA vol acabar les lligues

La intenció del màxim organisme del futbol europeu és el d’acabar les lligues estatals. Tot dependrà de com evolucioni la pandèmia i el risc de contagi de la covid-19, però la UEFA veu molt difícil, a hores d’ara, reprendre les Lligues abans del juny. Per tant, l’esperança és que les competicions estatals de la regularitat puguin tornar al juny i, per tant, amb l’objectiu d’acabar-se a finals de juliol o com a molt tard a primers d’agost. Això significaria alterar el calendari de la temporada vinent, que hauria de començar més tard. De fet, la UEFA ja ha suspès els partits amistosos de seleccions que s’havien de jugar al juny i així allibera dates.

Si finalment les Lligues es poguessin començar a jugar al juny, voldria dir que els equips haurien de tornar als entrenaments a mitjans del mes de maig. Ara mateix és fa difícil de predir com evolucionarà el coronavirus, per tant, és complicat fer previsions a llarg termini. A la Lliga espanyola li queden 11 jornades per disputar-se i una de les possibilitats seria jugar tres partits per setmana per, d’aquesta manera, escurçar al màxim el temps de competició.

La final de la Champions, a porta tancada

Pel que fa a la Champions i l’Europa League, ara suspeses indefinidament, la UEFA prioritza acabar les lligues. Ara mateix, les fronteres dels països estan tancades i és una incògnita saber quan es poden obrir. Per tant, una de les possibilitats és que els partits de la Lliga de Campions es juguin a porta tancada. Fins i tot, la UEFA es pot plantejar jugar la final de la Champions, que és el partit que tanca la temporada, a porta tancada.

Els contractes que acaben el 30 de juny

Un altre tema que s’ha tractat en aquesta reunió amb les 55 federacions és el tema dels contractes dels jugadors que acaben el 30 juny. Tot fa pensar que la competició s’allargarà més enllà d’aquest dia, per tant, s’estan buscant fórmules perquè es puguin ampliar aquests contractes tant de futbolistes com d’entrenadors. El sindicat de futbolistes (FIFpro) ha dit que l’acord ha de ser mundial per evitar així problemes legals.